Børs og finans

Roper kjøp etter at aksjen har steget 222 prosent

DNB Markets ber investorer laste opp med Norwegian-aksjer.

Fra DNB Markets. Foto: Scanpix

Fra DNB Markets. Foto: Scanpix

Artikkel av: Stein Ove Haugen
31. mai 2013 - 13.02

DNB markets tar nå opp dekning av Norwegian. I skrivende stund omsettes aksjen for 293,60 kroner, opp 0,89 prosent.

I løpet av den siste måneden er aksjen opp 5,99 prosent mens den har lagt på seg 221,75 prosent de siste 12 månedene.

Les også: Du bør droppe aksjefond - kjøp heller aksjer

- Til tross for et kursløft den siste tiden mener vi verdsettelsen av Norwegian fortsatt ser attraktiv ut. Solide vekstutsikter drevet av kapasitetsøkninger og marginekspansjon, og kombinert med kostnadsreduksjoner som demper effekten av presset på yield, gjør at vi tar opp dekning av Norwegian med en kjøpsanbefaling og et kursmål på 400 kroner pr. aksje, skriver meglerhuset i fredagens rapport.

- Aksjen er på våre estimater verdsatt i markedet med en betydelig rabatt i forhold til multiplene på sammenlignbare aktører, til tross for at veksttakten er ventet å bli høyere. Videre ser vi også en betydelig potensiell oppside i forhold til vårt estimat for diskontert kontantstrøm, avslutter DNB Markets.