Børs og finans

Slik knuser Roger Berntsen markedet

Med sin uvanlige fondsstrategi knuser analysesjef og forvalter Roger Berntsen markedet. Se her hvordan han gjør det.

Roger Berntsen. Foto: Finansavisen

Roger Berntsen. Foto: Finansavisen

Artikkel av: Stein Ove Haugen
11. mai 2013 - 10.17

Analysesjef og forvalter Roger Berntsen knuser markedet med fondet NetfondsExtra. En av årsakene er at han ikke lager ukesporteføljer. Han tror ikke han kan stå opp mandag og vite hvilken aksje som har økt mest i verdi innen fredag. Derimot tror han at han kan spå sektorer, på to eller fem års sikt, basert på et grundig analysearbeid, skriver Finansavisen.

- Det handler om å distansere seg fra de faktorene som påvirker psyken din. Se minst mulig på aksjekursen og se mest mulig på kvaliteten i selskapet. Du må velge selskaper som har en god ledelse. Og samtidig forstå trendene som foregår globalt, sier analysesjefen, som jobber tolv timer om dagen, og i mai kun tar fri på 17. mai.

I øyeblikket er han investert i bare ni aksjer, noe som er uvanlig få for et aksjefond. De ordinære aksjefondene eier typisk 30 til 100 aksjer, men Berntsen vil ikke eie markedet.

- OBX-indeksen består av 25 aksjer. 10 av dem ville jeg aldri rørt. Hos meg er de svartelistet. Det er en av de store fordelene våre. Vi trenger ikke eie alt, vi trenger ikke eie de dårlige aksjene. For meg er det avgjørende å ha en spisset portefølje, sier han til Finansavisen.

Les hele intervjuet med Roger Berntsen i helgens utgave av Finansavisen!