Børs og finans

Analytiker: - Endelig, en oljeserviceaksje verdt å eie

Carnegie trekker frem Kjell Inge Røkke-aksjen, Kværner, i en fersk oppdatering onsdag.

Artikkel av: Eline Hvamstad
8. januar 2014 - 10.50

- Vi mener Kværner er det navnet innen oljeservice med den mest attraktive verdsettelsen, den sterkeste balansen og den høyeste utbytteyielden, skriver meglerhuset Carnegie i en fersk analyse onsdag.

Analysen bærer tittelen: Endelig, en oljeserviceaksje verdt å eie i 2014.

Analytikerne Frederik Lunde og Johan Ström peker på at ordrereserven er nær "all-time-high", og gir god synlighet for 2014-2015.

- Videre, vil trolig kontrakter på Johan Sverdrup-feltet bli tildelt i det kommende året, uavhengig av E&P-utgifter, er det en klar katalysator, mener analytikerduoen.

Til tross for at Kværner mistet noen av nøkkelkontraktene i 2012-2013, tror Lunde og Ström at selskapet er bedre posisjonert for Sverdrup-kontraktene.

- Den norske kronen har svekket seg 10-15 prosent mot dollaren og won (red.anm.: Sør-koreansk valutaenhet), noe som gir Kværner medvind, gitt at opptil 50 prosent av kostnadene er i norske kroner, heter det i analysen.

Fase 1 av Johan Sverdrup består ifølge meglerhuset trolig av 4-5 plattformer. Kværner vil være en kandidat for disse, det samme gjelder for senere "hook-up" kontrakter.

De to analytikerne påpeker at det ennå ikke er bestemt når kontraktene skal tildeles, men skriver at de føler seg sikre på at det vil skje i 2. halvår av 2014.

- Vi har innarbeidet salget av nedstrømsdriften, 480 millioner kroner i kontanter, inn i våre estimater og antar at gevinsten på 400 millioner kroner blir bokført i 4. kvartal 2013. Til tross for at nedstrømsaktiviteten er solgt, forventer vi at Kværner vil fortsette å pådra seg juridiske utgifter i forbindelse med voldgiften med Longview, skriver Carnegie.

Analytikerduoen venter også en EBITDA på 178 millioner kroner i Q4 (2013), og en omsetning på 3,5 milliarder kroner - begge tallene er noe høyere enn fra Q4 året i forveien.

- Vi forventer også et Kværner vil vedta et semi-årlig utbytte på 0,61 kroner pr aksje, skriver Lunde og Ström.

Carnegie har en kjøpsanbefaling på Kværner med kursmål 20 kroner.

Akkurat nå: Kværner faller 1,37 prosent til 10,80 kroner på Oslo Børs.