Børs og finans

Vant mot Acta - får ingenting

Pensjonistparet fikk medhold i Finansklagenemda, men Acta nekter å rette seg etter avgjørelsen.

Artikkel av: Eline Hvamstad
7. juni 2014 - 07.56

- Det er stå kynisk. Dette er ren egoisme fra Acta. De er bare ute etter å tjene penger for enhver pris, sier pensjonist Ragnhild Fjæren til DN.

I 2007 tok hun og ektemannen Kjell Fjæren opp lån på over millionen for å investere gjennom Acta Kapitalforvaltning. Ingen av dem hadde noen erfaring med investeringer i finansielle produkter og begge var tydelige på at de ønsket lav risiko, skriver avisen.

Likevel endte de opp med å kjøpe andeler i et produkt Acta selv betegner som en investering med middels risiko.

- Det ble mange netter hvor vi sov dårlig. Som pensjonister er det tøft å betjene et stort lån, sier Ragnhild Fjæren til DN.

Ekteparet solgte i fortvilelsen leiligheten sin og flyttet til en billigere bolig for å innfri deler av lånet, likevel har den mislykkede investeringen vokst til mer enn 300.000 kroner siden sommeren 2007. Andelene de har kjøpt har krympet til halvparten av verdien.

I mars fikk ekteparet beskjed om at Finansklagenemda har gitt de fullt medhold i at rådgivingen de har mottatt var mangelfull.

Men Acta opplyste at de ikke hadde til intensjon å følge opp den enstemmige uttalelsen fra klageorganet.

En gjennomgang viser at de fem andre klagene som har vunnet fram i nemnden så langt i år, også er blitt avvist hos Acta.

- Vi ønsker ikke å kommentere forhold og detaljer knyttet spesifikt til våre kunder og deres investeringer, herunder utsagn knyttet til behandlingen av enkeltsaker i Finansklagenemda, skriver Robert Bergsland, administrerende direktør i Acta kapitalforvaltning i en epost til avisen.

Han sier til DN at han har stor sympati for kunder som har tapt penger på sine investeringer de siste årene.