Børs og finans

Forvalter: - Feil å hoppe av nå

Forvalter i Danske Capital mener aksjemarkedet er normalpriset og at naturlig vei videre er opp.

Forvalter Håkon Persen Søderstrøm, Danske Capital. Foto: Finansavisen.

Forvalter Håkon Persen Søderstrøm, Danske Capital. Foto: Finansavisen.

Artikkel av: Magnus Berg Johansen
30. juli 2014 - 12.45

– Før sommeren var det mye snakk om en korreksjon i markedet. Det er alltid vanskelig å si når den kommer, men med mindre det kommer et sjokk er minste motstands vei opp og frem, sier forvalter og aksjesjef i Danske Capital, Håkon Persen Søderstrøm, til Finansavisen.

Han tror derfor Oslo Børs vil klatre forsiktig videre.

– Aksjemarkedet er hverken dyrt eller billig – det er normalpriset. Å hoppe av nå tror jeg blir feil, sier forvalteren.

Det som ifølge Søderstrøm kan innlede en korreksjon er om man i markedet får forventninger om en renteoppgang som er sterkere enn det som i dag ligger inne i prisingen av aksjene.

– Rentene er på et ekstremt lavt nivå, og på et eller annet tidspunkt kommer renteoppgangen, som kan bli kraftigere enn det som er diskontert i markedet. Om dette skjer om én eller seks måneder, er vanskelig å spå, sier han til Finansavisen.

Tror på Subsea og Norwegian

Danske Capital tror blant annet på Subsea 7, som har utviklet seg svakt i sommer.

En medvirkende årsak til kursfallet er et litt mer avmålt syn på markedet, noe konkurrenten Technip også indikerte i forrige uke da selskapet la frem sine resultater for andre kvartal.

– Subsea 7-aksjen er på et lavmål, noe som trolig reflekterer forventninger om et lavere aktivitetsnivå i oljeservicebransjen. Vi mener imidlertid fortsatt at det ligger god verdi i aksjen, sier Søderstrøm.

En annen favoritt er flyselskapet Norwegian, som også har hatt en sommerlig nedtur på børsen. Trøbbel med Dreamliner-flyene, organiseringen i selskapet og amerikanske lisenser har sendt aksjen fra 265 til under 195 kroner på fire måneder.

Ellers er forvalteren positiv til følgende aksjer: Statoil, DNB, Teleor, RCL og Gjensidige.