Børs og finans

Stordalen har bygget en krigskasse på 2,5 milliarder

Hotellkongen Petter A. Stordalen frykter ikke økt konkurranse. Han har bygget opp en krigskasse på 2,5 milliarder kroner.

Artikkel av:  Redaksjonen
11. juli 2014 - 12.18

Petter A. Stordalen hadde 800 millioner kroner i kontantstrøm fra hoteller og aksjer i fjor. I dagens utgave av Finansavisen kan vi lese at han nå har bygget opp en krigskasse på 2,5 milliarder for skjerpet konkurranse.

Stordalen råder over 175 hoteller og 28.000 hotellrom samt en stor aksjeportefølje.

Mesteparten av dette forvaltes gjennom Home Invest-konsernet, som gikk ut av fjoråret med et årsresultat på 419,7 millioner – opp fra 214,6 millioner året før.

Ifølge Finansavisen skyldtes fremgangen i hovedsak en kraftig økning i aksjegevinster, som utgjorde 233 millioner, sammen med en betydelig økning i andre finansielle inntekter.

Driftsresultatet viste nedgang fra 358,1 til 297,6 millioner. Stordalen er uansett gnistrende godt fornøyd med utviklingen.

– Vi hadde topplinjevekst og kraftig vekst i resultatet både før og etter skatt i fjor. Dessuten hadde vi avskrivninger på over 420 millioner, hvorav mye i eiendom. Det betyr at vi hadde en kontantstrøm fra dette konsernet på 840 millioner før betalbar skatt på 25, sier Stordalen til Finansavisen.

Home Invest-konsernet består av hotelldriftselskapet Nordic Choice, eiendomsselskapet Home Properties med eiendommer for 6,5 milliarder og investeringsselskapet Home Capital.

I tillegg har Stordalen eiendom for 3 milliarder i Anker Properties-konsernet, som ikke er en del av Home Invest.