Børs og finans

Ber kundene forlate Skagen

Rådgivningsselskapet Gabler råder kundene til å vurdere andre forvaltere enn Skagen Fondene.

F. v. Kristian Falnes, Geir Tjetland og Kristoffer Stensrud. Foto: Finansavisen.

F. v. Kristian Falnes, Geir Tjetland og Kristoffer Stensrud. Foto: Finansavisen.

Artikkel av: Øyvind Lillestrøm Knudsen
12. november 2014 - 06.20

Gabler mener så mye har gått galt i Skagen Fondene at kundene bør vurdere andre forvaltere straks. ABBs pensjonskasse har solgt seg ut allerede, skriver DN.

«Flere nøkkelpersoner har sluttet, og det siste året har også avkastningen vært langt under det nivået en forventer,» skriver Gabler i en epost som ble sendt ut til kundene tirsdag. Videre lister rådgivningsselskapet opp over 20 forhold de mener kan gi grunn til å trekke seg ut. Blant annet gjelder det fallende lønnsomhet, svakere avkastning og manglende fokus.

Gabler gir ifølge DN investeringsråd til mange av landets største pensjonskasser.

- Vi mener kundene bør vurdere å ta ut midler fra Skagenfondene. De skal gjennom en stor omstilling og det er mange andre forvaltere som det er lettere å være trygge på i en slik periode, sier adm. direktør Olav Rune Øverland i rådgivningsselskapet til avisen.

Skagen-sjef Harald Espedal er uenig i kritikken.

- Gabler står fritt til å komme med sine vurderinger. Det kan være på sin plass å minne om at Skagen i 2013 hadde et veldig godt år, hvor kundene tjente 25 milliarder kroner og seks milliarder av dette var meravkastning i forhold til markedet, sier han til DN.