Børs og finans

Ser DNO-aksjen opp over 60 prosent

Meglerhus har stor på DNO-aksjen.

Fra Tawke-feltet. AP Photo

Fra Tawke-feltet. AP Photo

Artikkel av: Øystein Byberg
12. november 2014 - 10.09

DNO presenterer sin rapport for tredje kvartal i morgen tidlig.

Etter fredagens annonsering av initielle eksportbetalinger via de kurdiske myndighetene vil interessen her i første rekke rette seg mot i hvilken grad og i hvilket tempo selskapet ser for seg å konvertere strømmen av olje til kontantstrøm i tiden fremover, mener DNB Markets.

På meglerhusets estimater vil selskapet kunne komme opp i en årlig utbyttekapasitet på 2-3 kroner pr aksje for perioden 2015-2018.

"Vi mener imidlertid også at det i forbindelse med Q3-rapporteringen er for tidlig å vente noen signaler om det langsiktige utbyttenivået. Vi har en kjøpsanbefaling på DNO med et kursmål på 30 kroner pr aksje", heter det i dagens morgenrapport.

Onsdag handles DNO for 18,55 kroner, ned 1,1 prosent. Det gir en potensiell oppside på 62 prosent.