An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Børs og finans

Midelfart og Trøim med egen bank

Celina Midelfart og Tor Olav Trøim blir største eiere i bank.

Celina Midelfart - Foto - Scanpix

Celina Midelfart - Foto - Scanpix

Artikkel av: Øystein Byberg
5. mai 2015 - 06.39

Tor Olav Trøim, Icon Capital og Celina Midelfart, samt tidligere management i Gothia Financial Group, er blitt enige om oppkjøp av Avida Finans AB, et finansieringsselskap som driver innen finansierings- og administrative løsninger til privatpersoner og foretak i Sverige, Finland og Norge,

Selskapet vil danne grunnlaget for en aggressiv satsning innen finansielle tjenester i det Europeiske markedet, heter det i en pressemelding.

Celina Midelfart og Tor Olav Trøim blir de største eierne med 55 prosent av aksjene, skriver DN.

– Mange er villig til å blø for å få dem med på eiersiden. Vi føler oss privilegert, sier Trond Kristian Andreassen til avisen. Han var tidligere CEO i Gothia Financial Group og skal nå lede Avida Finans.

Totalt har investorer gått inn med nærmere 300 millioner kroner i kjøpet av Avida Finans fra svenske eiere.

Andreassen får med seg Fredrik Wedin videre som VD i Sverige. Sammen med nytt og eksisterende management vil han også være sentral i den videre utviklingen.

- Jeg hadde gleden av å jobbe med Trond Kristian Andreassen og Fredrik Wedin da vi bygget opp Aktiv Kapital. De var svært viktige da Aktiv Kapital var det raskest voksende selskapet på Oslo Børs i perioden 1996-2003. Siden har Andreassen og Wedin lykkes svært godt i det de har gjort på hvert sitt hold gjennom Gothia og Avida. Det å investere i en dyktig ledelse som har erfaring med å bygge opp hurtigvoksende og lønnsomme selskaper har jeg stor tro på, sier Tor Olav Trøim.

Gothia ble i 2013 solgt fra norske Herkules Capital til et av Tysklands største private foretak, Arvato Bertelsmann. Andreassen sluttet som CEO i fjor høst, etter en vellykket sammenslåing av Gothia og Arvato i 9 europeiske land.

- Kombinasjonen av Avida Finans som en solid plattform, og svært dyktige investorer med betydelige nettverk og kunnskap, vil gi oss muligheter for å gjennomføre våre planer om å bli en innovativ og hurtig voksende aktør innen finansieringsløsninger til så vel private som bedriftsmarkedet, uttaler Andreassen i pressemeldingen.