Børs og finans

Skagen-gründere takket nei til milliarder

Tor Dagfinn Veen og Åge Westbø kunne fått milliardbeløp for sine aksjer i Skagenfondene.

Artikkel av: Eline Hvamstad
15. september 2015 - 08.07

I nærmere et år har de tre hovedeierne av Skagenfondene i Stavanger diskutert hvordan eierskapet til Norges største fondsforvaltningsselskap skal organiseres, skriver DN.

Ifølge avisen har de tre gründerne, Tor Dagfinn Veen, Åge Westbø og Kristoffer Stensrud de siste 22 årene bygget seg opp en milliardformue på å forvalte nordmenns og utlendingers sparepenger. Fra den spede start med noen titall millioner kroner i forvaltning fra venner og kjente, forvalter nå Skagenfondene vel 100 milliarder kroner.

Nå har to av eierne, Tor Dagfinn Veen og Åge Westbø, bestemt seg. De to legger sine eierandeler i Skagenfondene, 58,6 prosent av Skagens a-aksjer, inn i et nytt selskap, Nansen Capital Partners. Gjennom dette selskapet satser de to på å bygge opp en ny skandinavisk finansgigant fra Stavanger, skrriver DN.

Tanken er å kjøpe opp seg opp i fondsforvaltningsselskaper i Skandinavia.

– Gjennom Nansen Capital Partners vil vi bygge opp et selskap med andeler i fondsforvaltningsselskaper i Norge, Sverige og Danmark. Tanken er å kjøpe seg inn i selskaper som står overfor de samme valgene som vi har stått overfor i forbindelse med generasjonsskifte. I løpet av de neste fire til seks årene håper vi å børsnotere selskapet. Da er det vårt håp at Nansen Capital Partners skal ha eierandeler i fire til seks selskaper, sier Åge Westbø til avisen.