Børs og finans

Anbefaler 10 aksjer

Analytikere i Investtech ber investorer ta en titt på følgende ti aksjer.

Espen Grønstad. Foto: Kyrre Lien.

Espen Grønstad. Foto: Kyrre Lien.

Artikkel av: Øystein Byberg
27. november 2015 - 11.43

Fredag 27. november er det syv nye aksjer i Norden Topp 10, som nå består av tre svenske, to norske, to danske og tre finske aksjer.Investtech har rangert de nordiske aksjene ut i fra sine tekniske analyser på mellomlang sikt. Dette gjøres av Investtechs matematiske algoritmer, som blant annet identifiserer aksjens trender, støtte og motstand, formasjoner og volumutvikling.

Kun aksjer med en omsetning på over 1 million euro i snitt per dag siste måneden er med.

1.  Ambu B(AMBUB.CO) - 26. nov 2015. Siste sluttkurs: 207 (-1.5)Ambu B ligger i en stigende trend og videre oppgang innenfor denne indikeres. Kursen har nå dessuten falt tilbake mot gulvet i trendkanalen, noe som bør gi en reaksjon opp. Aksjen har brutt opp gjennom motstanden ved ca 200 kroner og videre oppgang er dermed signalisert. Positiv volumbalanse styrker aksjen på kort sikt. RSI er overkjøpt. Aksjen kan likevel gjerne stige videre, og vi bør se en nedgang i RSI-kurven før dette brukes som et salgssignal. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt. 

2.  Netent AB(NETB.ST) - 26. nov 2015. Siste sluttkurs: 504 (-2)Netent AB ligger i en stigende trend og fortsatt positiv utvikling innenfor denne indikeres. Aksjen tester støtten ved ca 500 kroner, noe som kan gi en reaksjon opp. Aksjen anses teknisk positiv på middels lang sikt. 

3.  XXL ASA(XXL.OL) - 26. nov 2015. Siste sluttkurs: 94.75 (0.75)XXL ASA ligger i en stigende trend og videre oppgang innenfor denne indikeres. Glidende snitt-indikatoren har gitt kjøpssignal. Dette signaliserer isolert sett videre oppgang, men tregheten til indikatoren gjør at man ofte går glipp av mye av oppsiden. Aksjen har brutt opp gjennom motstanden ved ca 93.00 kroner. Videre oppgang er dermed signalisert, og det er nå støtte ved 93.00 kroner ved reaksjoner tilbake. Positiv volumbalanse styrker aksjen på kort sikt. RSI er overkjøpt. Aksjen kan likevel gjerne stige videre, og vi bør se en nedgang i RSI-kurven før dette anses å svekke aksjen. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt. 

4.  Indutrade(INDT.ST) - 26. nov 2015. Siste sluttkurs: 465.2 (-0.8)Indutrade ligger i en stigende trend og videre oppgang innenfor denne indikeres. Aksjen ga også kjøpssignal fra en rektangelformasjon ved bruddet opp gjennom motstanden ved 428 kroner. Videre oppgang til 482 kroner eller mer er signalisert. Aksjen har støtte ved ca 423 kroner. RSI er overkjøpt. Aksjen kan likevel gjerne stige videre, og vi bør se en nedgang i RSI-kurven før dette brukes som et salgssignal. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt. 

5.  Securitas B(SECUB.ST) - 26. nov 2015. Siste sluttkurs: 131.3 (0.4)Securitas B ligger i en stigende trend og fortsatt positiv utvikling innenfor denne indikeres. Glidende snitt-indikatoren har gitt kjøpssignal. Dette signaliserer isolert sett videre oppgang, men tregheten til indikatoren gjør at man ofte går glipp av mye av oppsiden. Aksjen har brutt opp gjennom motstanden ved ca 128 kroner og videre oppgang er dermed signalisert. RSI er overkjøpt. Aksjen kan likevel gjerne stige videre, og vi bør se en nedgang i RSI-kurven før dette anses å svekke aksjen. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt. 

6.  Neste Corporation(NESTE.HEX) - 26. nov 2015. Siste sluttkurs: 26.21 (0.45)En tilnærmet horisontal trend er brutt opp. En fortsatt sterk utvikling indikeres, og Neste Corporation har nå støtte ved eventuelle reaksjoner ned mot trendlinjene. Aksjen har gitt kjøpssignal fra glidende snitt-indikatoren, noe som også signaliserer oppgang. Aksjen har brutt opp gjennom motstanden ved ca 25.70 euro og videre oppgang er dermed signalisert. Volumet har tidligere vært lavt rundt kurstopper og høyt rundt kursbunner. Dette svekker trendbruddet. RSI er overkjøpt. Aksjen kan likevel gjerne stige videre, og vi bør se en nedgang i RSI-kurven før dette anses å svekke aksjen. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt. 

7.  Metsa Board Corporation(METSB.HEX) - 26. nov 2015. Siste sluttkurs: 6.61 (0.07)Metsa Board Corporation har brutt opp fra en tilnærmet horisontal trend. Dette signaliserer en fortsatt sterk utvikling, og aksjen har nå støtte ved eventuelle reaksjoner tilbake mot taket i trendkanalen. Glidende snitt-indikatoren har også gitt kjøpssignal. Dette signaliserer isolert sett videre oppgang, men tregheten til indikatoren gjør at man ofte går glipp av mye av oppsiden. Aksjen har marginalt brutt opp gjennom motstanden ved ca 6.50 euro. Etablert brudd vil indikere videre oppgang. RSI er overkjøpt. Aksjen kan likevel gjerne stige videre, og vi bør se en nedgang i RSI-kurven før dette brukes som et salgssignal. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt.

8.  H. Lundbeck(LUN.CO) - 26. nov 2015. Siste sluttkurs: 212 (0.2)H. Lundbeck har brutt ned gjennom gulvet i en stigende trendkanal. Dette indikerer i første omgang svakere stigningstakt, eller innledning av en mer horisontal utvikling. Aksjen tester støtten ved ca 210 kroner, noe som kan gi en reaksjon opp. Aksjen anses teknisk positiv på middels lang sikt. 

9.  Huhtamäki(HUH1V.HEX) - 26. nov 2015. Siste sluttkurs: 33.82 (0.07)Huhtamäki ligger i en stigende trend og videre oppgang innenfor denne indikeres. Aksjen har brutt opp gjennom motstanden ved ca 32.70 euro og videre oppgang er dermed signalisert. Aksjen anses teknisk positiv på middels lang sikt. 

10.  Yara International(YAR.OL) - 26. nov 2015. Siste sluttkurs: 396.3 (-0.2)Yara International ligger i en stigende trend og videre oppgang innenfor denne indikeres. Aksjen tester støtten ved ca 394 kroner. Dette bør gi en reaksjon opp, mens et brudd ned gjennom 394 kroner vil utløse et salgssignal. RSI divergerer negativt mot kursen, noe som indikerer fare for en reaksjon ned. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt.