Børs og finans

Selger del av datterselskap for 300 millioner

Yara selger nå 25 prosent av datterselskap.

Yara-sjef Svein Tore Holsether. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Yara-sjef Svein Tore Holsether. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Artikkel av: Siri Knutsen Vosgraff
30. november 2015 - 08.31

Liberty Metals & Mining Holdings, LLC, et datterselskap av Boston-baserte Liberty Mutual Insurance ("LMM"), har kjøpt 25 prosent av aksjene i Yara Dallol B.V., opplyses det i en melding.

Prislappen er satt til 51,25 millioner dollar. Yaras andel av vederlaget er 35,4 millioner dollar, tilsvarende drøye 308 millioner kroner.

Det vises til pressemelding den 13. februar 2015 som bekreftet muligheten for å utvinne kalium i Danakil-depresjonen i Nord-Etiopia.

Etter denne transaksjonen vil Yara eie 51,8 prosent, LMM 25 prosent og XLR Capital Limited 23,2 prosent av aksjene i Yara Dallol.

- Dallol-prosjektet vil støtte Yaras strategi for ytterligere utvikling av premium-gjødsel rettet mot høyverdiavlinger, og denne transaksjonen understreker attraktiviteten av prosjektet. Vi er glade for å få med en dedikert investor som LMM, og ser frem til å utvikle prosjektet videre i samarbeid med våre partnere, sier konsernsjef i Yara, Svein Tore Holsether, i en kommentar.

Yara Dallol tar sikte på å starte gruvevirksomhet innen utgangen av 2018.

Sluttføring av transaksjonen er forventet før utgangen av 2015, og endelig investeringsbeslutning for prosjektet er planlagt i midten av 2016.

Les hele meldingen her.