Børs og finans

Morgan Stanley: Kun rom for en renteøkning i år

Morgan Stanley drar ned vekstestimatene for amerikansk økonomi og mener Yellen & co bare har rom for en renteøkning.

Artikkel av: Helene Kleppe
15. mars 2016 - 14.40

Sjeføkonom for USA i Morgan Stanley, Ellen Zentner, venter at medianen i dot plots blir senket ytterligere når Fed slipper rapporten etter rentemøtet onsdag kveld.

- Haukene blir trolig litt mer duete og de vil trolig prøve å demonstrere at de vil gjøre mer. Men til syvende og sist tror jeg ikke det er rom for mer enn en rekteøkning til i løpet av året, først og fremst som følge av at inflasjonen er svak, sier Zentner som påpeker at Yellen selv har sagt at om inflasjonen trekker ned vil det utsette renteoppgangen.

Samtidig er sentimentet nå et ganske annet enn det vi hadde i januar, da Fed holdt sitt forrige rentemøte.

- I januar var markedssentimentet helt annerledes enn de fundamentale forholdene i markedet. Dette er ikke en økonomi som den vi hadde i 2008, men noen av indikatorene hadde beveget seg inni  det territoriet vi hadde i 2008.