Børs og finans

DNB Markets nedgraderer Bakkafrost

Meglerhus vraker kjøpsanbefaling og kutter kursmål.

Foto: Bakkafrost.

Foto: Bakkafrost.

Artikkel av: Odd Steinar Parr
5. april 2016 - 10.45

DNB Markets har tatt ned anbefalingen på Bakkafrost fra kjøp til hold, og kuttet kursmålet fra 350 til 345 kroner.

- Etter solid oppgang for aksjen ser vi mer begrenset potensial fremover. Grunnet rekordhøye laksepriser venter vi at det i stigende grad blir utfordrende for Bakkafrost fortsatt å hente ut prispremier i markedet, skriver meglerhuset i sin aksjerapport tirsdag.

Selskapet legger frem sine tall for 1. kvartal 10. mai.

- Her har vi et EBIT-estimat som ligger 5 prosent over konsensus. Ser vi på forventningene for hele 2016, ligger imidlertid estimert EPS (resultat per aksje) 7 prosent under konsensus, heter det videre.

Bakkafrost faller 2,7 prosent til 313,60 kroner i tirsdagens handel på Oslo Børs.