An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Børs og finans

Disse kan bremse Brexit-krisen

Solide amerikanske banker kan trolig begrense en større finansiell resesjon.

New York. AP Photo

New York. AP Photo

Artikkel av: Magnus Berg Johansen
27. juni 2016 - 12.22

Etter finanskrisen i 2008 valgte amerikanske myndigheter å innføre en årlig stresstest av de amerikanske bankene. Dette for å styrke deres balanseregnskap og forebygge en lignende krise.

Ifølge den siste oppdateringen fra den amerikanske sentralbanken viser det seg at alle de 33 bankene klarte seg i årets test.

Bankene vil ifølge gjennomgangen kunne overleve selv om aksjemarkedet faller 50 prosent, arbeidsledigheten stiger til 10 prosent og den generelle økonomien opplever en større nedgang.

Det faktum at stresstesten baserer seg på et fall i aksjemarkedet på hele 50 prosent viser at bankene er i god form til å håndtere følgene av Brexit.

- Denne testen støtter trolig sentimentet markedet i tider som dette. Dette fordi den understreker hvor finansielt sterke de amerikanske bankene er, sier bank-analytiker Mike Mayo i CLSA, ifølge Reuters.

Mens enkelte mener at Brexit er EUs Lehman Brothers, skriver nyhetsbyrået at denne krisen ikke vil få samme utslag siden de solide bankene ikke vil kollapse.

Samtidig har bankene vært godt forberedt på en Brexit, hvor de allerede planlegger hvordan de skal omlegge strukturen når London ikke lenger fremstår som et like interessant alternativ.