Børs og finans

NattoPharma har fått godkjent nytt patent i USA

NattoPharma har nå fått godkjent et brukspatent i USA for vitamin K2.

Skjermdump fra NattoPharmas nettside.

Skjermdump fra NattoPharmas nettside.

Artikkel av: Siri Knutsen Vosgraff
14. juni 2016 - 08.43

NattoPharma har fått godkjent et brukspatent i USA for vitamin K2, opplyses det i en melding.

Godkjenningen gir selskapet lov til å hevde at MK-7 hemmer eller reduserer forekomsten av aldersrelatert forkalkning i arteriene hos personer med hjerte/kar sykdommer.

"Patentet dekker situasjoner hvor en effektiv mengde av vitamin K2 i kombinasjon med vitamin D - gitt somkosttilskudd, i mat eller i drikke, vil redusere forekomsten av aldersrelatert avstivning av arterier", heter det.

Godkjenningen av dette patentet er nok en bekreftelse av den vitenskapelige og kommersielle betydningen oppdagelsen av den positive helse-effekten vitamin K2 har på arteriene våre. Forskningen som ligger bak observasjonene som har ført til godkjenning av dette patentet, er utført av NattoPharma og forskere i Maastricht, Nederland, som NattoPharma har hatt gleden av å samarbeide med i mange år, sier adm. direktør i NattoPharma, Daniel Rosenbaum, i en kommentar.

Les hele meldingen her.