Børs og finans

Norsk investorklubb saksøker meglere for titalls millioner

Lederen av den omstridte investorklubben LifeClub International krever nå erstatning for to meglere på rundt 170 millioner kroner.

Foto: Scanpix

Foto: Scanpix

Artikkel av: Siri Knutsen Vosgraff
3. juni 2016 - 08.42

Den omstridte investorklubben LifeClub International, registrert i Panama, hentet inn store summer fra småsparere i Norge og utlandet med løfter om høy avkastning, før pengene brått forduftet. 

Nå påstår John A. Hegrenes, som ifølge rettsdokumenter har ledet investorklubben sammen med Trond Gustavsen og Morten ­Marcussen, at to nordmenn som skulle fungere som LifeClubs valutameglere i utlandet, Morten Nilsen og Bård Jordal, stakk av med investorklubbens penger og overførte dem til egne konti, skriver Dagens Næringsliv.

Gjennom et sivilt søksmål i United States District Court of New Jersey krever Hegrenes at de to meglerne skal betale ham 20 millioner dollar, tilsvarende cirka 170 millioner kroner, i erstatning.

Bård Jordal ønsker ikke å kommentere saken overfor DN, utover å si at det dreier seg om «utpressing». Morten Nilsens amerikanske forsvarer Shalom D. Stone skriver til avisen at investeringer ble gjort på vegne av LifeClub, men at han ikke vet hvor mye penger det er snakk om.

- Forex-investeringene som beskrives i søksmålet skjedde for mer enn fire år siden og var fullstendig redelige. Eventuelle tap på disse investeringene skjedde utelukkende som et resultat av vanlige og ordinære svingninger i valutamarkedet. Saksøkerne var sofistikerte investorer, og de var fullstendig klar over at de var involvert i risikofylt Forex-handel, skriver Stone.

Verken John A. Hegrenes eller hans amerikanske advokat Gregory D. Miller ønsker å kommentere saken overfor DN.