Børs og finans

Norwegian kan ikke trekke avgiften fra billettene

Norwegian har ikke lov til å trekke den nye flyseteavgiften fra dem som allerede har betalt billetten, mener Forbrukerombudet. Advokat Ola Fæhn mener Norwegian må ta regningen.

Artikkel av: NTB
9. juni 2016 - 07.09

 Norwegian har varslet flere tusen kunder om at de vil trekke flyplassavgiften fra kortet til dem som allerede hadde kjøpt og betalt billettene sine før 1. juni. Det faller ikke i god jord hos Forbrukerombudets jurister, melder TV 2.

Problemet er at Norwegian ikke har innhentet samtykke til å belaste kundenes kort med ekstrabeløpet.

– Det vil være ulovlig å trekke fra forbrukernes konto uten å ha samtykke. Ingen skal inn på kontoen din uten at du har sagt at det er greit, sier fagdirektør Jo Gjedrem i Forbrukerombudet og får støtte fra forbrukeradvokat Ola Fæhn.

– Jeg mener Norwegian må ta støyten for avgiften fordi denne billetten allerede er betalt idet man har bestilt på nettet og fått en fast pris. Da kan de ikke komme i ettertid og si at de vil ha mer.

Kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian sier de ville trekke pengene rett fra kundenes kort for å gjøre det så enkelt og effektivt som mulig for kundene. Dersom det ikke er mulig, vil selskapet vurdere alternative metoder.

– Vi vil se på andre måter å kreve inn avgiften på, for staten skal ha pengene sine. (©NTB)