Børs og finans

Null verdi igjen for obligasjonseierne

Slik titulerer SEB en ny kredittanalyse av boligriggselskapet Prosafe.

Artikkel av: Are  Strandli
2. juni 2016 - 22.27

Kredittanalytiker i SEB, Øystein Bogfjellmo, nedgraderte Prosafe fra B+ med negative utsikter til CCC med negative utsikter i en analyse publisert torsdag.

Ledelsen i Prosafe uttalte til Finansavisen onsdag at de er i konstruktiv dialog med sine interessenter for å få på plass en finansiell løsning som sikrer selskapet gjennom de utfordrende markedene gjennom 2020. Alternativer som diskuteres er tilføring av ny kapital, lettelser fra bankene, og konvertering av gjeld til egenkapital.

SEB tror selskapet vil komme i en likviditetsskvis i slutten av 2016, samt at det vil oppstå et stort «funding gap» i 2018 på mellom 200 og 500 millioner dollar.

På bakgrunn av dette forventer SEB en vesentlig forringelse av kredittparameterne og tror derfor løsningen blir en så godt som full konvertering av usikret obligasjonsgjeld til egenkapital, noe ny egenkapital, samt at bankene bidrar med både utsettelser av forfall og avdragslettelser.

Konklusjonen er dermed at verdien til den usikrede obligasjonsgjelden på 2,4 milliarder kroner er tilnærmet null. Per tid handles denne til mellom 20 og 24 prosent av pålydende.