Børs og finans

Storbankene klare for å flytte til Frankfurt

Ved en eventuell Brexit vil deler av finansindustrien flyttes ut av London.

Artikkel av: Magnus Berg Johansen
23. juni 2016 - 09.18

Flere internasjonale banker har allerede begynt å se etter kontorplass i Frankfurt i et proaktivt tiltak i forkant av Brexit-valget i Storbritannia.

Tarek al-Wazir, økonomiminister i Hessen-regionen, hvor Frankfurt er lokalisert, uttaler at et flertall internasjonale banker har tatt kontakt for å forberede flytting av enkelte avdelinger ved en eventuell Brexit, skriver Financial Times. 

- Jeg tror en del personer i Storbritannia ser aktivt på hva som kan bli resultatet dersom de trekkes ut av EU og hva det vil bety for finansindustrien i London, sier al-Wazir, ifølge finansavisen.

Ifølge økonomiministeren har nesten et dusin antall amerikanske og sveitsiske banker tatt kontakt, og en ledende bank fra hvert av disse landene er langt fremme i deres planlegging.

Disse to planlegger å forflytte et tresifret antall personer til Frankfurt ved en Brexit.

London har frem til nå vært verdens knytepunkt for handel av instrumenter i euro, inkludert europeiske statsobligasjoner og valuta. Daglig omsettes det slike instrumenter for hele 2.000 milliarder dollar i London.

Med en eventuell uttrekning fra EU vil det imidlertid være unaturlig for mange banker å omsette europeiske finansielle produkter utenfor EU-området.

- Det vil bli rart å handle europeiske statsobligasjoner og valuta utenfor EU i en europeisk bank, har blant annet lederen for Deutsche Bank tidligere uttalt.

Storbritannias finansmininster, George Osborne, har blant annet uttalt at rundt 100.000 finansjobber kan gå tapt dersom Storbritannia velger å trekke seg ut av EU.