Børs og finans

Milliardsmell for verdens rikeste

- Tapte 1.000 milliarder kroner

Verdens 400 rikeste fikk kjenne brexit på kroppen. 

John Fredriksen - Foto: Scanpix

John Fredriksen - Foto: Scanpix

Artikkel av: Eline Hvamstad
26. juni 2016 - 09.37

Markedene stupte fredag etter at britene stemte for å trekke seg ut av EU: Det kostet verdens rikeste over 1.000 milliarder kroner til sammen, skriver VG.

Avisen viser til at da støvet la seg etter en fryktelig børsdag fredag var Nasdaq-indeksen i USA ned 4,12 prosent, mens franske CAC40 hadde stupt hele 8,04 prosent - den største nedgangen blant de europeiske børsene.

LES OGSÅ: Så mange milliarder forsvant 

Ifølge Bloomberg kostet børsfallet verdens 400 rikeste dyrt. 

Tall viser at den samlede formuen til verdens 400 rikeste falt med 3,2 prosent i løpet av fredagen. Det tilsvarte en nedgang på 127 milliarder dollar, eller om lag 1.075 milliarder kroner.

Og ikke overraskende gikk det verst utover Europas rikeste mann - Amancio Ortega, som hadde et papirtap på svimlende 6 milliarder dollar eller om lag 50,7 milliarder kroner.

LES OGSÅ: Kjos tapte 247 mill. 

Mens Finansavisen lørdag skrev at Norwegian-gründer Bjørn Kjos hadde et verditap på 247 millioner kroner fredag, var det flere nordmenn som fikk kjenne Brexit på kroppen.

Ifølge VG hadde John Fredriksen et papirtap på 753 millioner kroner. 

Summene blir likevel "små" sammenlignet med hva Ikea-milliardær Ingvar Kamprad tapte på Brexit. VG skriver at formuen falt med 17 milliarder kroner.