Børs og finans

Full fart for Oslo Børs

Mange nye lån og mange nye utstedere debuterer i obligasjonsmarkedet. Det gir rekordhøyt emisjonsvolum og full trøkk for obligasjonsdesken på Oslo Børs

Oslo Børs. Foto: Håkon Sæbø/FA

Oslo Børs. Foto: Håkon Sæbø/FA

Artikkel av: Helene Kleppe
6. juli 2016 - 13.34

Utenom statslån ble det hentet 25,3 milliarder kroner i juni gjennom nye lån og utvidelser av eksisterende lån, opplyser Oslo Børs i en pressemelding onsdag formiddag.

Hittil i år er det blitt hentet 165,1 milliarder kroner i obligasjonsmarkedet, noe som er 9,6 prosent mer enn på samme tid i fjor og 9,3 prosent lavere enn rekordåret 2014.

26 nye utstedere har notert sine første lån på Oslo Børs i år, og hele 13 av disse er kommuner eller fylker.

Kommunene rusher til børsen

Siden november i fjor har 18 nye kommuner notert obligasjonslån på Børsen, og hittil i år har kommuner hentet 6,1 milliarder kroner gjennom 19 nye obligasjoner.

Til sammen har norske kommuner og fylkeskommuner notert obligasjonslån med en utestående verdi på 49 milliarder kroner. Oslo kommune er den største låntageren, med 28 milliarder kroner i utestående verdi.

Oslo Børs sier kommunene låner til bedre betingelser på Oslo Børs, og peker på at børsnotering gir tilgang til en bredere investorbase

- Investorer ønsker at lånene skal være børsnoterte, og tilretteleggerne anbefaler notering, opplyser kommunikasjonsdirektør Per Eikrem ved Oslo Børs i en melding.