Børs og finans

Han kan bli ny sjeføkonom i verdensbanken

Den amerikanske økonomen Paul Romer sammenlignes med personer av samme kaliber som tidligere vinner av nobelpris i økonomi, Joseph Stiglitz.

Artikkel av: Magnus Berg Johansen
18. juli 2016 - 14.27

- Det er et imponerende valg. Dette er en kandidat som ligner litt på Larry Summers og Joseph Stiglitz sier Scott Morris, en tidligere representant for det amerikanske finansdepartementet, ifølge Financial Times.

Ifølge finansavisen ventes verdensbanken å annonsere valget av økonomen Paul Romer som organisasjonens nye sjeføkonom. Han argumenteres å kunne bli den høyest profilerte sjeføkonomen i verdensbanken siden Joseph Stiglitz.

Romer forsker og foreleser ved universitetet i New York og ble blant annet kjent i 1990 for sin anerkjente teori om endogen vekst - hvilket mener at kunnskap og innovasjon kan generere økonomisk vekst. 

Selv om ingen har offentlig bekreftet det ventes han å overta plassen til Kaushik Basu senere i år. Dette blir bekreftet av personer internt i organisasjonen.

Romer har de siste årene forsket på urbanisering og hvordan byer kan bidra til å transformere økonomisk vekst i fremvoksende land. 

Han har også oppfordret økonomer til å bli flinkere til å kommunisere i mer klartekst, noe blant annet forskningsavdelingen i verdensbanken har blitt kritisert for å ikke være best på.