Børs og finans

Sætre: -Vi er komfortable med den finansielle situasjonen

Eldar Sætre er komfortabel med den finansielle situasjonen ogf utbyttenivået til Statoil. 

Artikkel av: Helene Kleppe
27. juli 2016 - 09.17

- Vi leverte solid drift med sterk produksjonsvekst og god fremdrift i våre prosjekter. De finansielle resultatene var imidlertid påvirket av lave olje- og gasspriser i kvartalet, sa Statoil-sjef Eldar Sætre i en kommentar da selskapet presenterte kvartalstall onsdag morgen.

Resultatet kom imidlertid inn langt under forventningene til analytikerne. 

På bunnlinjen sto det minus 302 millioner dollar, mot 866 millioner dollar i samme periode året før. Ifølge TDN Finans var det ventet et resultat på 282 millioner dollar.

Aksjen faller 3,9 prosent i åpningsminuttene på Oslo Børs, til 137,20 kroner. Sluttkurs tirsdag var 142,80.

Les også: Sissener vektet ned før tall

I et intervju med Bloomberg (trykk play i videoruten øverst dersom ikke intervjuet starter automatisk) sier Sætre at han er komfortabel med den finansielle situasjonen og utbyttenivået. 

Statoil betaler et utbytte på 0,2201 dollar per aksje i 2. kvartal 2016. 

Les også: «Oil Majors» kan bli ukens børsjokere  

Samtidig uttaler Sætre at Statoil har nådd den tidligere omtalte 30-prosents-terskelen på gjeld. 

- Den kan og vil gå høyere, sier Sætre.

Samtidig understreker Statoil-sjefen at selskapet er i en fleksibel posisjon finansielt og i rute med mål de tidligere har kommunisert. 

- Vi har en strerk balanse med mye fleksibilitet i investeringsprogrammet, vi er "on track" med å levere på break-even-priser og cashflow er som ventet, sier Sætre.

Denne uken ventes kvartalsrapporter fra en rekke store oljegiganter. BP presenterte kvartalstall tirsdag, torsdag er det Shell og Total som skal i ilden, mens Eni legger frem sin rapport på fredag.