Børs og finans

Analytiker: Dette løfter aksjene

- Det positive prissentimentet driver aksjene videre oppover, sier analytiker.

Foto: NTB Scanpix

Foto: NTB Scanpix

Artikkel av: Marianne L. Skarsgård
25. november 2016 - 14.23

Marine Harvest stiger 1,92 prosent til 153,70 kroner på en flat Oslo Børs fredag ettermiddag.

Analytiker i Carnegie, Lage Bøhren, viser ifølge TDN Finans til at Marine Harvest har hengt etter sektoren de siste månedene, blant annet på grunn av lav prisoppnåelse fra faste kontrakter og høye kostnader.

- Men dette vil gradvis bedre seg inn i 2017, ettersom nye kontrakter er inngått på langt høyere priser. Samtidig blir 2017 nok et år med begrenset tilbudsvekst av laks globalt, og fremtidsprisene på laks for levering i 2017 ligger nå ni-ti kroner per kilo høyere enn hva vi analytikere har tatt høyde for i våre estimater. Det positive prissentimentet driver aksjene videre oppover, sier Bøhren.

Grieg Seafood stiger også fredag, opp 1,55 prosent til 81,75 kroner.

- Hvis man sammenligner multipler, er både Grieg og Marine Harvest priset lavere enn oppdrettsaksjer generelt. For Grieg er dette normalt også hvis man ser på historikken, siden selskapet har hatt tradisjon for å underprestere, sier Bøhren i Carnegie.

- Samtidig er Grieg et av få selskaper med potensiale for betydelig volumvekst neste år, og er i ferd med å gjøre flere fornuftige grep som vi tror vil stabilisere kostnadsbasen, fortsetter analytikeren.

Vi gjør oppmerksom på at Periscopus ved Trygve Hegnar eier fire millioner aksjer, tilsvarende en eierandel på 0,9 prosent, i Marine Harvest.

An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.