Børs og finans

Analytiker: Kjøp disse aksjene

Investtech. Fra venstre: Geir Linløkken, Fredrik Tyvand, Espen Grønstad og Asbjørn Taugbøl. Foto: Kyrre Lien.

Investtech. Fra venstre: Geir Linløkken, Fredrik Tyvand, Espen Grønstad og Asbjørn Taugbøl. Foto: Kyrre Lien.

Artikkel av: Stian Jacobsen
9. november 2016 - 15.00

I onsdagens rapport trekker Investtech frem to aksjer som kan stige i verdi.

- SpareBank 1 SR-Bank ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Videre oppgang innenfor trendkanalen indikeres, og det er lite motstand slik at oppsiden fremdeles er stor. Aksjer i stigende trender på Oslo Børs steg i perioden 1996 til 2015 i snitt 2,3 prosentpoeng mer enn gjennomsnittlig børsutvikling på tre måneders sikt. Banken er positiv på innsidehandler etter at styreleder Dag Mejdell kjøpte egenkapitalbevis for i underkant av en halv million kroner i august. Vurdering: Kjøpskandidat, skriver Investtech.

- Golden Ocean Group Limited har siden tidlig i vinter vist en sidelengs utvikling. Det er tilnærmet balanse mellom optimister og pessimister, og det er etablert gode støtte- og motstandsnivåer ved henholdsvis 28 og 37 kroner. Etablert brudd på et av disse nivåene vil signalisere videre retning. Kortsiktige investorer kan benytte nevnte støtte- og motstandsnivåer til å kjøpe og selge. Volumbalansen er positiv og kursen ligger nær støtten. Dette styrker aksjen på kort sikt. Vurdering: Svak kjøpskandidat, avslutter Investtech.