Børs og finans

Kjøper eiendom for en halv mrd.

I løpet av de neste tre årene vil Bjørn Maaseides Kraft Finans mer enn tredoble forvaltnings­kapitalen til ti milliarder kroner. Nå har selskapet gått inn i eiendom.

Bjørn Maaseide - Foto: Finansavisen

Bjørn Maaseide - Foto: Finansavisen

Artikkel av: Marianne L. Skarsgård
23. november 2016 - 08.39

Bjørn Maaseide, sandvolleyballstjernen som er blitt en av Idretts-Norges mest suksessfulle gründere, er i ferd med å bygge opp det som kan bli en ny suksess, skriver DN. I løpet av kort tid har selskapet Kraft Finans, hvor Maaseide eier vel 30 prosent, blitt en av de store aktørene i norsk forvaltningsbransje.

- Vi ønsker å bli det største uavhengige norske forvaltningsselskapet, sier administrerende direktør i Kraft Finans, Sveinung Byberg, til avisen.

De neste årene skal kapitalen mangedobles.

Se intervjuet med Bjørn Maaseide på HegnarTV

- I løpet av tre år er målet ti milliarder kroner under forvaltning, sier Byberg til DN, som tidligere har jobbet i det fallerte forvaltningsselskapet Acta.

Nå satser Byberg, som Acta gjorde, i eiendomsmarkedet for å ha flere spareprodukter å tilby. I løpet av de siste månedene har selskapet ifølge DN kjøpt eiendommer for over en halv milliard kroner. Det siste kjøpet er et forretningsbygg midt i Stavanger sentrum, med en pris på vel 170 millioner kroner.