Børs og finans

Vil ha «boikott» av ratene

Administrerende direktør Håvard Ulstein i Island Offshore i Ulsteinvik oppfordrer aktørene til ikke å inngå kontrakter på dagens nivå.

Island Crown / Ulstein - Foto: Finansavisen

Island Crown / Ulstein - Foto: Finansavisen

Artikkel av: Marianne L. Skarsgård
24. november 2016 - 07.47

- Det er klart det er en balansegang her. Oppfordring til kartellvirksomhet er selvfølgelig ikke lov. Men samtidig er jo det som foregår nå fullstendig uholdbart. Det tror jeg alle ser. Da må det være lov å oppfordre aktørene til å ikke gå helt i kjelleren, sier Håvard Ulstein til DN.

Han er administrerende ­direktør i Island Offshore i Ulsteinvik, et rederi der han selv eier omtrent 20 prosent av aksjene mens andre grener i familien eier resten.

Det er den siste tiden ifølge avisen inngått flere kontrakter der oljeselskapene betaler kun 50.000 kroner per dag for leie av et ankerhåndterings­fartøy. 

- Det som er klart, er at vi ikke selv kan skape mer arbeid. Det må oljeselskapene og markedet gjøre. Men dagratene ligger langt under selskapenes rene operasjonskostnader. Det må det være lov å snakke om. Vi har tatt flere fartøyer ut av markedet. Men det hjelper ikke, for det er fortsatt for mange igjen og for lite arbeid til de fartøyene som er der, sier Ulstein til DN.