Børs og finans

Har falt i unåde hos Fredriksen

John Fredriksen boikotter hoffmegler etter riggsalg til Tor Olav Trøim.

John Fredriksen - Foto: Scanpix

John Fredriksen - Foto: Scanpix

Artikkel av:  Redaksjonen
17. desember 2016 - 09.46

(Finansavisen): John Fredriksen krever 100 prosent lojalitet. Da Peter Ankers Clarksons Platou lot Tor Olav Trøim kjøpe to uselgelige rigger ble hoff-meglerne bannlyst av riggkongen, skriver Finansavisen.

Fredriksens har dermed ifølge avisen sendt Clarksons Platou til de evige jaktmarker etter at Trøim nylig kjøpte to oppjekkbare borerigger som meglerhuset hadde slitt med å selge i ni måneder uten å lykkes.

Selvskreven gjest

Tett plasserte kilder bekrefter overfor Finansavisen at John Fredriksen har gitt Clarksons Platou krystallklar beskjed om at de heretter er bannlyst fra all forretning med Fredriksen-systemet.

Boikotten gjelder ikke bare virksomheten i Oslo, men hele Clarksons Platous virksomhet på global basis.

- Jeg kommenterer ikke kundeforhold, sier Anker til avisen, men bekreftet fredag at han ikke skulle i Fredriksens årlige sagnomsuste julelunsj, hvor han frem til nå har vært en selvskreven gjest.

- Nei, jeg skal ikke på julebordet til John Fredriksen, sier Anker, men vil ikke si noe mer om saken.

Tett forhold

Fredriksens forhold til Peter Anker har ifølge avise vært tett. Da Fredriksen under et julebord på Theatercaféen for noen år siden fikk en knall gul kanarifugl i bur i julegave, ble denne fraktet av en servitør på caféen hjem til Ankers bolig for han skulle bli stefar for fuglen.

Finansavisen kontaktet i går Fredriksens høyre hånd, ­Harald Thorstein, men han besvarte ikke spørsmålene våre om hva som gjorde at kravet til lojalitet ble trukket så langt.