Børs og finans

Tror Fred. Olsen Energy-aksjen skal gruses

Ta pengene og løp, ser ut til å være budskapet fra DNB Markets.

Meglerbord - Foto: Scanpix

Meglerbord - Foto: Scanpix

Artikkel av: Øystein Byberg
28. desember 2016 - 08.47

DNB Markets har en salgsanbefaling på Fred. Olsen Energy med et kursmål på 7 kroner pr aksje. Det tilsvarer en nedside på hele 81 prosent i forhold til tirsdagens sluttkurs på 36,40 kroner. 

Analytikerne som følger sektoren hos DNB Markets har imidlertid ikke gjort noen endringer nå. Kursmålet har vært det samme siden oktober.

«Som tidligere beskrevet er vi ikke like positive til utsiktene for riggselskapene inn i 2017. Forrige uke meldte Fred. Olsen Energy at selskapet hadde fått fremforhandlet endringer og midlertidige unntak fra betingelsene i en del sine låneavtaler. Avtalen er gjort med bankkreditorene og betinget av at obligasjonseierne går med på tilsvarende betingelser. Det positive elementet her er etter vår mening at selskapet har skaffet seg rundt halvannet år til å få plass en mer omfattende løsning. Innen midten av 2018 vil selskapet på våre estimater imidlertid fortsatt ha behov for å håndtere kapitalstrukturen og gjennomføre en refinansiering av virksomheten. Samtidig er det fortsatt risiko for at selskapet kun vil ha en riggenhet i oppdrag innen utløpet av første halvår 2017», skriver meglerhuset i dagens morgenrapport.

Kursen har steget nesten 70 prosent i forhold til nivået like før den nye avtalen ble annonsert.