Børs og finans

Aqua Bio Technology med nytt samarbeid

Aqua Bio Technology har inngått et samarbeid med Moana Skincare på New Zealand.

Foto: Aqua Bio Technology

Foto: Aqua Bio Technology

Artikkel av: Helene Kleppe
12. januar 2017 - 11.02

Aqua Bio Technology melder at de har inngått et samarbeid med Moana Skincare på New Zealand om salg av Moanas hudpleieprodukter i Europa og Midtøsten.

Dette kommer frem av en børsmelding torsdag.

Samarbeidet med Moana er ABTs andre skritt i gjennomføringen av selskapets utvidede forretningsmodell, som ble offentliggjort 11. januar 2017.

Moanas hudpleieprodukter baserer seg på en sjelden type sjøgress, som kun finnes i Stillehavet ved New Zealand.

- Alle Moanas produkter har godt dokumenterte og positive effekter på huden, forteller Aqua Bio Technology i meldingen.

Moana-produktene selges i dag i Stillehavsregionen og i enkelte land i Europa. ABT har sikret seg eksklusive rettigheter for distribusjon og salg av produktene i Europa, Midtøsten og Afrika (EMEA).

 - Vi har testet Moanas produkter på en gruppe forbrukere og deres respons er overveldende. Produktene er utviklet for følsom hud og retter seg mot de mest krevende kundene og profesjonelle brukerne. Vi ser et  tort potensial for Moanas produkter i EMEA-markedene, sier adm. direktør Arvid Lindberg i Aqua Bio Technology.

Avtalen løper de neste åtte årene og gir ABT eksklusivitet til alle nye Moana-produkter i perioden, i tillegg til de 19 som nå dekkes av samarbeidet.

På visse vilkår har ABT mulighet til å erverve inntil 30 prosent av aksjene i Moana. Skulle eieren av Mona ønske å selge hele selskapet, har ABT forkjøpsrett på samtlige aksjer.