Børs og finans

DNO forhåndskvalifisert til anbudsrunder

DNO er forhåndskvalifisert og invitert av Iran til å delta i kommende anbudsrunder for olje- og gassprosjekter.

Foto: DNO

Foto: DNO

Artikkel av: Marianne Løland Skarsgård
2. januar 2017 - 13.55

Oljeselskapet DNO er ifølge Irans statsoljeselskap NIOC ett av 29 internasjonale oljeselskaper som er forhåndskvalifisert og invitert av Iran til å delta i kommende anbudsrunder for olje- og gassprosjekter i landet, skriver TDN Finans.

DNO er det eneste norske selskapet på listen, som også inkluderer navn som Eni, Gazprom, Lukoil, Maersk, Schlumberger, Shell og Total.

DNO har ifølge nyhetsbyrået tidligere kunngjort at selskapet har ambisjoner om å gå inn i Iran, og meldte i november 2016 at det var inngått en intensjonsavtale med NIOC for studier knyttet til en utvikling av Changuleh-oljefeltet, vest i Iran.