Børs og finans

En kjøpsanbefaling - en salgsanbefaling

Artikkel av: Stian Jacobsen
18. januar 2017 - 12.38

I onsdagens rapport fra Investtech anbefales kjøp av aksjer i PGS mens Olav Thon Eiendom får en salgsanbefaling.

- Petroleum Geo-Services ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Aksjer i stigende trender på Oslo Børs steg i perioden 1996 til 2015 i snitt 2,3 prosentpoeng mer enn gjennomsnittlig børsutvikling på tre måneders sikt. Positiv volumbalanse styrker aksjen på kort sikt. Kursen ligger like over støtten ved 29 kroner, slik at nedsiden er liten. Neste motstandsnivå ligger ved 42 kroner. Vurdering: Kjøpskandidat, skriver Investtech.

- Etter god oppgang i store deler av fjoråret, vendte kursen ned i fjerde kvartal. Det er gitt salgssignal fra flere formasjoner og kursen viser en svak utvikling innenfor en fallende trend. Videre nedgang indikeres, i første omgang til støtten ved 152 kroner. Svak volumbalanse tyder på at investorene er pessimister og går stadig lavere i kurs for å bli kvitt aksjer. Vurdering: Salgskandidat, skriver Investtech og viser til Olav Thon Eiendom.