Børs og finans

Kjøper offshoreskip til megarabatt

McDermott skal ha inngått en avtale om å kjøpe offshore konstruksjonskipet Ceona Amazon. 

Ceona Amazon. Foto: Subsea World News.

Ceona Amazon. Foto: Subsea World News.

Artikkel av: Are  Strandli
30. januar 2017 - 14.59

Industrikilder sier til skipsmeglerhuset Nor-Ocean at salget er forventet å fullføres i februar, ifølge offshoreenergytoday.com.

Og prisen?

Ifølge de samme kildene gjøres salget til en pris på 80 millioner dollar, tilsvarende en rabatt på hele 80 prosent fra det skipet kostet nytt.

Det kostet nemlig 350 millioner dollar å bygge skipet som ble ferdigstilt i 2015, ifølge Nor-Ocean.

Skipet skal være helt ubrukt da det gikk rett inn i opplag etter overleveringen til den opprinnelige eieren Ceona som ble satt under administrasjon i september 2015 – noe som for øvrig bidrar til å forklare den lave prisen. 

Offshoreskip på tilbud

Skipsverdiene har stupt de siste årene, og flere øyner nå muligheten til å kjøpe kontraktløse offshoreskip på billigsalg.

Advokat Aage Figenscou fortalte til Dagens Næringsliv rett før jul at World Wide Shipping hadde fått inn et skambud på 5 millioner kroner for et skip fra 2013 som kostet 210 millioner kroner. 

19.januar kom det en melding om at Spetalen-selskapet Standard Drilling gjennom heleide datterselskaper hadde kjøpt tre store, norskbygde supplyskip, til en rabatt på 67 prosent sammenlignet med nybyggpris.