Børs og finans

DNB Markets vurderer fire fiskeaksjer

DNB Markets er litt tilbakeholden når det gjelder flere oppdrettsaksjer.

Illustrasjonsfoto: Scanpix

Illustrasjonsfoto: Scanpix

Artikkel av: Øystein Byberg
20. februar 2017 - 09.25

Sjømatsektoren var i fokus forrige uke med negative kursreaksjoner på rundt 5 prosent for Marine Harvest Group og Salmar etter selskapenes respektive kvartalsrapporter. 

DNB Markets har etter disse oppdateringene justert kursmålet i Marine Harvest Group ned fra 165 til 160 kroner pr aksje, men med en uendret holdanbefaling.

I Salmar har meglerhuset tatt kursmålet ned fra 275 til 260 kroner pr aksje. Kursen stengte fredag på 219,20 kroner. Kjøpsanbefalingen opprettholdes.

Rapporteringen fra sektoren fortsetter denne uken med tall fra Lerøy og Austevoll tirsdag morgen.

DNB Markets har en holdanbefaling på begge disse. Aksjekursene fulgte imidlertid sektoren ned 4-5 prosent forrige uke og man har dermed fått noe mer luft mellom fredagens sluttkurs i Lerøy på 443,90 kroner pr aksje og kursmålet på 495 kroner pr aksje.

I Austevoll stengte kursen fredag på 74,50 kroner pr aksje. Kursmålet her er på 82 kroner pr aksje.

«I forbindelse med rapporteringen venter vi at fokus i Lerøy vil være på marginutviklingen innen oppdrettsvirksomheten. Også for Austevoll vil utviklingen i Lerøy kunne definere kursreaksjonen. Med en eierposisjon på like under 53 prosent i Lerøy utgjør denne investeringen rundt 90 prosent av verdsettelsen av selskapet», heter det i dagens morgenrapport.

Vi gjør oppmerksom på at Periscopus ved Trygve Hegnar eier fire millioner aksjer, tilsvarende en eierandel på 0,9 prosent, i Marine Harvest.