Børs og finans

Har tjent én milliard på to år

Pareto-gründer Svein Støle har tjent én milliard kroner på to år, men 2016 ble et krevende år for selskapet.

Svein Støle - Foto: Finansavisen

Svein Støle - Foto: Finansavisen

Artikkel av: Marianne Løland Skarsgård
14. februar 2017 - 08.24

– Olje og offshore, fisk og shipping er historien vår og en viktig del av fremtiden vår, sier eier av Pareto AS, Svein Støle, til Finansavisen i dag.

Pareto er blitt et av verdens mest lønnsomme meglerhus og har i en årrekke levert resultater oppunder en milliard kroner. Pareto-gruppens resultat før skatt endte ifølge DN på 879 millioner kroner i 2016, ned fra 1,2 milliarder kroner i 2015.

- Eiendom er viktig for oss både i Norge, Sverige og Danmark, men vi har etter hvert god aktivitet i helt andre næringer som Online-selskaper, farmasi og bioteknologi. Spesielt i svensk næringsliv er det stor gründervirksomhet for tiden. Men maritime norske næringer gir fortsatt de største bidragene for oss, sier Støle til DN.

Det hele startet i 1992 da Støle og andre fra norsk meglerbransje kjøpte Pareto for 50 millioner kroner. Siden har Støle kjøpt ut de andre eierne i tur og orden og han eier i dag 100 prosent av morselskapet Pareto as.

Dette selskapet hadde avkastning og utbytte på 397 millioner kroner i fjor. I 2015 var tallet rundt 600 millioner kroner, slik at Støle har tjent en milliard kroner gjennom morselskapet de siste to årene.

- Jeg synes heller driften i Pareto-gruppen og fremtiden bør få oppmerksomheten. Driften er mye viktigere enn finansavkastningen, sier Støle til DN.