Jobb & karriere

Her får de fleste jobb

Nærmere 75 prosent av NHH-kandidatene fikk jobb før de var ferdig å studere, viser NHHs arbeidsmarkedsundersøkelse.

Foto: NTB Scanpix

Foto: NTB Scanpix

Artikkel av: Marianne L. Skarsgård
10. februar 2017 - 09.06

De nylig uteksaminerte NHH-studentene merker lite til de økonomiske nedgangstidene. I 2016 fikk 74,3 prosent av dem arbeid før de var ferdig med utdannelsen, går det frem av en pressemelding. Det er på samme nivå som året før.

- Undersøkelsen viser at NHH-kandidatene er svært ettertraktet i arbeidsmarkedet. NHH legger stor vekt på å ha en utdannelse som er tett på næringslivets behov. At studentene får gode jobber er den beste attesten på dette, sier rektor Frøystein Gjesdal.

Lønnen øker

86,7 prosent oppgir at de var i arbeid et halvår etter fullført mastergrad. Den gjennomsnittlige startlønnen øker også. Inkludert bonus og goder er den i år på nesten 525.000 kroner, mot i underkant av 520.000 i fjorårets undersøkelse.

Arbeidsmarkedsundersøkelsen er en årlig måling av hvordan NHHs kandidater blir tatt imot i arbeidslivet. Den ble sendt ut til alle de 497 kandidatene som ble uteksaminert våren 2016.

Privat sektor

Til tross for et krevende arbeidsmarked viser årets undersøkelse at flere går til privat sektor. I år er tallet 92,5 prosent mot 88,8 prosent året før.

De tre viktigste bransjene for nyutdannede NHH-studenter er revisjon (24,2 prosent), konsulentvirksomhet (23,8 prosent) og bank/forsikring/finans (17,4 prosent).