Børs og finans

Investerings-strategens anbefaling

Investeringsstrateg i Danske Bank Wealth Management Christian Lie er fortsatt positiv til aksjer.

Christian Lie - Foto: Finansavisen

Christian Lie - Foto: Finansavisen

Artikkel av: Marianne Løland Skarsgård
15. februar 2017 - 08.31

Investeringsstrateg Christian Lie i Danske Bank Wealth Management er på kort sikt fortsatt positiv til aksjer, og viser til at positiv makroøkonomisk utvikling skaper solid etterspørsel etter aksjer, skriver DN.

Danske Bank tror ifølge avisen verken den høyrepopulistiske presidentkandidaten Marine Le Pens fremgang på meningsmålinger før valget i Frankrike eller President Trumps uforutsigbarhet vil velte fremgangen i verdensøkonomien på kort sikt. 

- Makromomentet bidrar også til et vendepunkt i forventet inntjeningsvekst. 2017 ligger an til å bli det første kalenderåret siden 2013 med positiv inntjeningsvekst år for år for globale aksjer, sier Lie.

Overvekt i aksjer betyr samtidig at strategen anbefaler undervekt i obligasjoner.

- Det er fordi vi ser tendenser til at inflasjonen er i ferd med å bli løftet. Det bidrar til at vi venter at lange renter vil kunne fortsette å stige noe. Alt annet likt, så vil det kunne gi motvind på rentesiden, sier Lie til DN.