Børs og finans

Tidligere journalist tjente én milliard kroner på to år

Slå den!

Svein Støle. Foto: Eivind Yggeseth.

Artikkel av: Redaksjonen
14. februar 2017 - 10.34

Pareto AS er selskapet på toppen av Pareto-systemet til den tidligere Kapital-journalisten Svein Støle. I tirsdagens utgave av Finansavisen kan vi lese at Støles eierselskap realiserte gevinster for omkring 600 millioner kroner i 2015. I 2016 var tallet på samme post i underkant av 400 millioner.

- Olje og offshore, fisk og shipping er historien vår og en viktig del av fremtiden vår, sier Svein Støle til Finansavisen.

Gjennom sitt eierselskap har han også 67 prosent av aksjene i Pareto Securites, som står for 1,4 milliarder kroner av totalinntektene i gruppen på 1,9 milliarder i Pareto-gruppen. Støle er også majoritetsaksjonær i en serie datterselskaper, og Pareto-systemet har flere ben å stå på, men inngangen til 2016 må mildt sagt ha vært spennende med tanke på meglerhusets posisjon.

Slik Finansavisen forstår er både adm. direktør og største eier lettet. Totalinntekter på 1,4 milliarder kroner i Pareto Securities kan sammenlignes med 1,5 milliarder i både 2015 og 2014. I 2013 ble omsetningen 1,6 milliarder, som fortsatt er det beste året etter finanskrisen. I perioden fra 2008 til 2015 er den årlige snittomsetningen under 1,3 milliarder kroner.

- Vi er veldig godt fornøyd med fjoråret og stolt av det vi har fått til. Det var lav oljepris og en del utfordringer i starten, og jeg synes 2016 er et av de beste årene våre føret tatt i betraktning, avslutter Støle.

I den siste rangeringen fra Kapital er Svein Støle oppført med en formue på ni milliarder kroner, hvilket rangerer han til Norges 17. rikeste mann.

Her finner du rangeringen av Norges 400 rikeste.