Børs og finans

Aker Solutions: - Det vil styrke vår posisjon i markedet

Aker Solutions tror oppkjøpet av Reinertsen vil styrke markedsposisjonen til selskapet, samt gi flere andre positive effekter. 

Konsernsjef Luis Araujo i Aker Solutions. Foto: NTB Scanpix

Konsernsjef Luis Araujo i Aker Solutions. Foto: NTB Scanpix

Artikkel av: Are  Strandli
30. mars 2017 - 11.20

Torsdag ble det klart at Aker Solutions kjøper oljeservicevirksomheten Reinertsen for 212,5 millioner kroner. 

 - Ved å kombinere kunnskapen og erfaringen som selskapene har, vil vi forsterke vår tilstedeværelse i det norske vedlikeholds- og modifikasjonsmarkedet. Dette vil bidra til å sikre kjernekompetanse på nøkkellokasjoner og posisjonere oss for en markedsoppgang, sier Aker Solutions-sjef Luis Araujo i en pressemelding.

Synergieffekter

Mediekontakt i Aker Solutions Stina Kildal-Johannessen sier til TDN Finans at de venter å vite mer om oppkjøpet av Reinertsen i andre kvartal.

- Nå skal Konkurransetilsynet godkjenne oppkjøpet. Vi kan ikke gjøre så mye før det er godkjent, og det kan ta én uke eller én måned, det vet vi ikke. I tillegg skal oppkjøpet gå igjennom Konkurransenemda, sier hun.

Aker Solutions ser flere muligheter med oppkjøpet, blant annet knyttet rammekontrakten med Statoil, men også potensielle synergieffekter.

- Vi får tilgang på de kontraktene Reinertsen har, blant annet rammekontrakten med Statoil. Det vil styrke vår posisjon i markedet, sier Kildal-Johannessen. 

Investorkontakt i Aker Solutions, Per Christian Olsen sier til nyhetsbyrået at det er for tidlig å kvantifisere synergiene som er knyttet til oppkjøpet, men at det er et positivt og sunt synergi-case for selskapet. 

- Vi ser en operasjonell mulighet til å utnytte balansen av forskjellige volumer på en mye bedre måte for Aker Solutions, sier han.

Han sier videre til nyhetsbyrået at de internt har egne syn på verdien av synergiene.