Børs og finans

Analytiker om kursfall: - God kjøpsmulighet

Bank Norwegian fortsatte børsfallet onsdag, men analytiker mener det kan bety en god kjøpsmulighet. 

Administrerende direktør i flyselskapet Norwegian, Bjørn Kjos, med bankkortet til internettbanken Bank Norwegian AS - Foto: Knut Falch / SCANPIX

Administrerende direktør i flyselskapet Norwegian, Bjørn Kjos, med bankkortet til internettbanken Bank Norwegian AS - Foto: Knut Falch / SCANPIX

Artikkel av: Are  Strandli
29. mars 2017 - 17.33

Norwegian Finans Holding, morselskapet til Bank Norwegian, falt 6,47 prosent onsdag, og har dermed falt 11,26 prosent de siste to dagene. 

Fallet til Bank Norwegian kommer i kjølvannet av at Finanstilsynet tirsdag foreslo maksgrenser på forbrukslån.

Forslaget kan bety lavere utlånsvekst for forbruksbankene, ifølge analytiker. 

- Det som fremkommer av forslaget gjør at vi tror veksten kan bli lavere og mer krevende for de forbruksbankene som opererer i Norge. I vårt anslag har vi antatt nullvekst i utlån fra andre kvartal 2017, noe som vil slå ut cirka fire prosent for aksjen til Bank Norwegian, sier analytiker Jan Erik Gjerland, i ABG Sundal Collier til nyhetsbyrået TDN Finans.

At det kommer reguleringer er ikke uventet, men Gjerland mener implementeringen av disse kan gå fortere enn markedet hadde forventet. 

- Forventninger om reguleringer som skulle ta ned veksten har ligget i kursen, men dette materialiserer seg i et forslag som kan implementeres ganske fort, tror vi. Dette er en retningslinje, som kan innføres raskere enn en forskrift. Dermed vil du få effekt kanskje allerede fra annet kvartal 2017, sier han.

Gjerland tror ikke at forslaget vil få så store konsekvenser for de etablerte bankene som Bank Norwegian.

Han tror det blir verre for nykommerne som Monobank.

- Monobank har en lavere inntjening pr aksje, og da vil et tilbakeslag slå desto sterkere ut, sier han. 

Kjøpsmulighet

Gjerland påpeker overfor nyhetsbyrået at det sikkert er mange aksjonærer i Bank Norwegian som har en bra gevinst og dermed vil vurdere å selge.

ABG-analytikeren mener imidlertid at kursfallet er en god kjøpsmulighet, og viser til at banken har en høy utlånsbase, som folk faktisk betaler tilbake.