Børs og finans

- Det er umulig å regne seg frem til dagens aksjekurs

Tom Hauglund. Foto: Nordnet.

Tom Hauglund. Foto: Nordnet.

Artikkel av: Stian Jacobsen
2. mars 2017 - 12.16

Snapchat skal nå noteres på på New York Stock Exchange. Investeringsøkonom Tom Hauglund i Nordnet mener argumentene for å børsnotere Snapchat er ganske like som Facebook og Twitter.

Problemet er at man ikke finner ut hvordan selskapet skal tjene penger, noe selskapet selv har problemer med å identifisere. I fjor tapte selskapet 500 millioner dollar.

Les også: Knuser aksjemarkedet med fysikere, statistikere og matematikere

- Ut i fra regnskapene til Snapchat er det umulig å regne seg frem til dagens IPO-pris, men disse selskapene handler mer om tro, håp og kjærlighet, skriver Hauglund i en mail til Hegnar.no.

I forbindelse med børsnoteringen prises Snapchat til 24 milliarder dollar basert på dagens IPO-kurs som er 17 dollar.

- Har man troen på at Snapchat for alvor kan utfordre Facebook, eller at de blir kjøpt opp til overpris som Linkedin ble av Micosoft så kan man tjene penger på å være aksjonær i Snapchat. Så lenge man er klar over spillereglene ved å eie en slik aksje som ikke kan støttes opp av inntjening, så kan Snapchat være noe for deg, slår investeringsøkonomen fast.

- Jeg som liker at ting henger sammen fundamentalt, er ikke i nærheten av å tørre å eie Snapchat. Man skal være ytterst forsiktig med å avskrive disse noteringene, dette er den største siden 2014, sosiale medier koker om dagen, og er helt klart fremtiden. Jeg vil uansett vært forsiktig med å plassert større deler av porteføljen i Snapchat, avslutter Hauglund.