Børs og finans

Dow Jones over 21.000

Bull på Wall Street (AP Photo/David Karp)

Bull på Wall Street (AP Photo/David Karp)

Artikkel av: Stian Jacobsen
1. mars 2017 - 15.32

Et minutt etter at handelen tok til på New York-børsen har den teknologitunge Nasdaq-indeksen lagt på seg 0,85 prosent og står i 5.875,05 poeng, mens Dow Jones står i 21.002,02 poeng etter en oppgang på 0,91 prosent.

- De amerikanske investorene tok en pust i bakken i går kveld, etter å ha sendt Dow Jones Indeksen opp 12 dager på rad. Dette er for øvrig en av historiens lengste periode med sammenhengende dager med oppgang, skriver Netfonds i onsdagens rapport.

Trump

USA-ekspert Svein Melby mener at Donald Trump i går holdt sin beste tale til nå, skriver NTB. Men det politiske budskapet er det samme: USA kommer først.

Makro

Amerikanernes private inntekter steg 0,4 prosent i januar, mens forbruket var opp 0,2 prosent fra desember, viser tall fra USAs statistikkmyndigheter onsdag. Ifølge Marketwatch lå konsensus på 0,3 og 0,4 prosent oppgang i hhv. inntekter og forbruk.

Kjerne-PCE steg 0,3 prosent i oktober, som ventet.

Kjerne-PCE-indeksen måler prisene forbrukere betaler for varer og tjenester, eksklusive volatiliteten fra bevegelser i mat- og energipriser. Hensikten er å få uttrykt den underliggende inflasjonstrenden.