Børs og finans

Fredriksen danner nytt selskap - henter 2 mrd.

John Fredriksens privateide selskap Seatankers har satt opp et nytt selskap.

John Fredriksen - Foto: NTB Scanpix

John Fredriksen - Foto: NTB Scanpix

Artikkel av: Marianne L. Skarsgård
15. mars 2017 - 14.14

John Fredriksens privateide selskap Seatankers har ifølge Tradewinds - som viser til industrikilder - satt opp et nytt selskap, Northern Drilling, som skal eie de to halvt nedsenkbare riggene som selskapet kjøper, og har allerede hentet inn 230 millioner dollar, tilsvarende 1,98 milliarder kroner, til Northern Drilling, skriver TDN Finans. 

Mandag ble det meldt at Seatankers kjøper «West Mira» fra Hyundai i forbindelse med at Seadrill inngikk et forlik med verftet. Videre meldte Tradewinds at Seatankers hadde fått opsjon på kjøp av «Bollsta Dolphin». 

Northern Offshore har opsjon på kjøp av «Bollsta» for 400 millioner dollar i år, og forkjøpsrett frem til utgangen av 2019, skriver Tradewinds onsdag.