Børs og finans

Har 100 millioner i cash – frykter panikk på børsen

- På Oslo Børs ser man at sånne jalla-aksjer som tar helt av. Folk kan jo ikke regne, sier investor og tidligere Skagen-topp Kristian Falnes.

Kristian Falnes. Foto: Iván Kverme.

Artikkel av: Redaksjonen
2. mars 2017 - 10.52

Over to år er gått siden Kristian Falnes forlot Skagen Fondene for å bli privat investor. Nå forvalter den tidligere investeringsdirektøren og forvalteren egne midler for rundt 350 millioner kroner.

Foreløpig har det gått veldig bra. Ifølge Finansavisen tjente investoren i fjor 50 millioner kroner på aksjer og obligasjoner. Nå mener han å se tegn til at den lange oppgangsperioden på børsene snart er over.

Les også: Knuser aksjemarkedet med fysikere, statistikere og matematikere

- Så lenge markedet er såpass modent og dyrt som det er, kommer jeg til å beholde en høy cash-andel. Det er greit å ha litt tørt krutt. Men hvis det blir litt panikk i markedet og det kommer en korreksjon, vil jeg nok øke eksponeringen, sier Falnes til Finansavisen.

Av de 350 millionene er rett i overkant av 100 millioner kroner bankinnskudd, tilsvarende 30 prosent av kapitalen. 25 prosent er i obligasjoner mens 45 prosent av midlene er plassert i aksjemarkedet.

- Ting er dyrt, stemningen er bra. Vi har hatt et bullmarked av en annen verden. Siden i sommer har det tatt helt av, i hvert fall i USA. På Oslo Børs ser man at sånne jalla-aksjer som tar helt av. Folk kan jo ikke regne, plutselig er Badger Explorer verdsatt til to milliarder kroner, sier Falnes til Finansavisen.

- Litt som i 2007?

- Ja, ikke sant? Det er sånne ting som skjer helt i slutten av et oppgangsmarked. Det kommer mer og mer spekulanter, understreker investoren.