Børs og finans

Her finner du «billige» aksjer, men du bør være forsiktig

Artikkel av: Stian Jacobsen
30. mars 2017 - 14.20

Erik Hansen, markedsstrateg hos IG i Stockholm, mener Hegnar.nos lesere bør vurdere å satse på russiske aksjer.

- Den kjente investoren Jim Rogers’ favorittmarked er for øyeblikket Russland. Dette ifølge et intervju med Bloomberg News der han sa at han håper på å være klok nok til å kjøpe rubelen, russiske statsobligasjoner og russiske aksjer når oljeprisen har sluttet å falle, forteller Hansen.

Les også: Det har gitt dobbelt så høy avkastning som aksjemarkedet over 17 år

Jim Rogers minner om at forhatte markeder ofte er billige, og det er disse han pleier å se etter.

- I min sammenstilling av børsenes forventninger til årets fortjeneste i 2017 ser vi at Russland er «billigst». Det viktige i denne sammenhengen er å ikke sammenligne ulike børser i absolutte termer, men å i stedet sammenligne en børs med tidligere gjennomsnitt. Russland pleier for eksempel nesten alltid å ha en lav vurdering om en ser på P/E-tall, skriver Hansen i en mail til Hegnar.no.

Artikkelen fortsetter under bildet

- Mener du investorer bør styre unna USA og heller satse på Russland?

- Siden sommeren 2016 har Europa gjort det bedre enn de amerikanske aksjemarkedene, og denne trenden tror jeg vil vare frem til sommeren, forteller Hansen.

Strategen mener potensialet er høyere i Europa i forhold til høyt verdsatte aksjer i USA hvor markedet allerede har tatt ut mye på forhånd.

Trumps motgang med helsereformen viser også at økonomiske og regulatoriske reformer vil ta lengre tid å gjennomføre enn mange aktører tidligere håpet.

I tillegg til en økt eksponering mot Europa, på bekostning av en lavere eksponering mot USA, mener Hansen at en eksponering mot Russland være berettiget. Han understreker samtidig at det kun bør være en liten prosentandel av porteføljen.