Børs og finans

Starter nytt lavprisselskap

IAG går rett i strupen på Norwegian

Nå starter konkurransen på langrutene for alvor, men Norwegian tar den imot med åpne armer. 

Artikkel av: Are  Strandli
17. mars 2017 - 19.12

For tre uker siden skrev vi om morselskapet til British Airways som følte seg truet av oppblomstringene av lavprisselskaper , som Norwegian, som satser på de - til nå - lukrative langrutene.

Den irske toppsjefen i IAG, Willie Walsh, sa da at de ville starte lavkostflygninger til USA fra Barcelona, og komme med flere detaljer rundt dette i «nærmeste fremtid».

Fredag kom nyheten om det nye lavprisselskapet som skal fly fra Barcelona til Los Angeles, San Fransisco, Buenos Aires og Punta Cana på den Dominikanske Republikk, ifølge Reuters.

De går dermed i direkte konkurranse med Norwegian som også har planlagt oppstart av ruter fra Barcelona til San Francisco og Los Angeles, i tillegg til New York og Fort Lauderdale, i juni 2017. 

Selskapet som har fått navnet Level vil starte opp med to nye Airbus A330, og bli operert av mannskap fra det spanske flyselskapet Iberia som også er under vingene til IAG.

Som navnet tilsier, så er de nå ute etter å jevne ut spillefeltet som har blitt oppfattet som skjevt etter inntredenen til lavprisselskapene.

Bare positivt

Kommunikasjonsjef i Norwegian, Lasse Sandaker-Nielsen sier at flygningene mellom Europa og USA har blitt godt mottatt, og at de har store positive ringvirkninger for norsk økonomi.

- Responsen på Norwegians ruter mellom Europa og USA har vært meget god takket være kombinasjonen lave priser, splitter nye fly og et godt produkt. For Norges del har det ikke bare bidratt til nye muligheter for norske reisende, men ikke minst sørget for at spesielt amerikanere har besøkt Norge i hopetall. Det er positivt for norsk turisme og verdiskaping, sier han til Hegnar.no.

Når det gjelder den økende konkurransen på de lange rutene, mener han at det er som ventet, og at det vil komme de reisende til gode.

- Det er ikke overraskende at andre selskaper kaster seg inn i konkurransen. Det er positivt for de reisende for da holder prisene seg lave og det blir enda flere valgmuligheter, forklarer han.  

Les også: Konkurrent vil kopiere Norwegian-satsing

Les også: Emirates føler seg truet av Norwegian