Børs og finans

Ni aksjetips fra Sparebank 1 Markets

Meglerhuset stokker om.

Kjell Inge Røkke. Foto: Brian Cliff Olguin/Finansavisen.

Kjell Inge Røkke. Foto: Brian Cliff Olguin/Finansavisen.

Artikkel av: Odd Steinar Parr
20. mars 2017 - 13.05

Sparebank 1 Markets bytter ut Storebrand med Sparebank 1 SR-Bank i sin anbefalte ukesportefølje på Oslo Børs.

- Storebrand har over de siste månedene hatt en fantastisk reise på børsen, drevet av utsikter til høyere renter. Men, etter at Norges Bank holdt styringsrenten uendret og senket rentebanen i forrige uke, velger vi å ta gevinst i Storebrand. På den annen side mener vi SR-Bank begynner å bli interessant igjen etter å ha falt på innsidesalget til Trond Mohn, skriver meglerhuset i en rapport Hegnar.no har fått tilgang til.

På 0,9 ganger pris/bok (markedsverdi i forhold til bokført verdi) og 8,3 ganger forventet 2018-inntjening mener meglerhuset at prisingen er attraktiv.

Olje, shipping inn

Det samme synet gjelder Aker BP, som også blir tatt inn i porteføljen.

- Etter en tøff periode for oljeprisen, tror vi nyhetssentimentet vil begynne å snu fremover. Med en P/E (price/earnings = aksjekurs/resultat per aksje) på 15 for inneværende år, sterk produksjonsvekst i årene fremover, en direkteavkastning på i overkant av fire prosent og en opportunistisk tilnærming til oppkjøp på sokkelen, mener vi dagens nivå representerer et attraktivt inngangspunkt i aksjen, heter det i begrunnelsen.

Avance Gas er ukens tredje nykommer.

- Rederiet utførte en restrukturering i 3. kvartal 2016, og følgelig estimerer vi at likviditeten er tilstrekkelig til å klare seg gjennom denne nedsyklusen. Ordreboken har kommet kraftig ned, og med en forventning om én prosent netto flåtevekst i 2018 bør vi se en betydelig forbedring i markedsbalansen - og dermed høyere dagrater, skriver Sparebank 1 Markets.

Meglerhuset viser videre til at spotratene fikk seg et løft mot slutten av forrige uke - samtidig som aksjekursen utviklet seg flatt.

Oppsummert forsvinner altså én aksje ut av porteføljen denne uken, mens tre nye kommer inn.

Sparebank 1 Markets-porteføljen

Aker BP
Avance Gas
Kongsberg Gruppen
Medistim
Norwegian
Norwegian Finans Holding (Bank Norwegian)
Orkla
Protector Forsikring
Sparebank 1 SR-Bank

Porteføljen falt 1,2 prosent i uken som gikk, mens hovedindeksen på Oslo Børs la på seg 0,6 prosent.

Hittil i år har porteføljen steget 11,8 prosent, mot børsens 3,1 prosent.

An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.