Børs og finans

Oljeprisen styrker seg

Oljeprisen får oppsving som følge av svakere dollar.

Foto: NTB Scanpix

Foto: NTB Scanpix

Artikkel av: John Inge Seljehaug
3. mars 2017 - 07.59

Brent-oljen er fredag morgen opp 0,2 prosent og handles til 55,15 dollar fatet, mens WTI stiger 0,1 prosent til 52,68 dollar fatet.

Ifølge Reuters stiger oljemarkedet som følge av at dollaren igjen svekker seg etter at dollaren tidligere denne uken så sitt høyeste punkt på syv uker.

Volatiliteten i oljemarkedet er på sitt laveste nivå siden oktober 2014, i en situasjon hvor investorer vurderer om vekst i amerikansk oljeproduksjon vil true forsøkene fra Opec og andre land for å få ned tilbudsoverskuddet i markedet skriver TDN Finans.

- Oljeprisene er fanget i en boks, hovedsakelig fordi Opecs avtale om produksjonskutt sikrer undersiden, mens den raske veksten i skiferoljeproduksjonen stanser oversiden. Markedet er bekymret for en raskere vekst enn ventet i produksjonen i USA, sier Hong Sung Ki, råvareanalytiker i Samsung Futures i Seoul, til Bloomberg News.

Opec-kutt

Ifølge Reuters produserte Saudia-Arabia om lag 9,78 millioner fat olje pr dag i februar, som gjør at dette er andre måned på rad hvor produksjonen er lavere enn landets eget mål på 10,06 millioner fat pr dag.

Opecs samlede produksjon falt til 32,17 millioner fat pr dag i februar, et fall på 65.000 fat fra måneden før og som gjør at de nærmer seg nivået som skal til for å redusere overskuddstilbudet. Dette skyldes hovedsakelig Saudi-Arabias vilje til kutt i produksjonen.