An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Børs og finans

- Samarbeidet har potensiell verdi på 15 miliarder

Kongsberg skal levere hele kampsystemet til Tyssenkrupps ubåter.

Foto: Kongsberg Gruppen

Foto: Kongsberg Gruppen

Artikkel av: John Inge Seljehaug
9. mars 2017 - 10.38

Kongsberg Defence Systems har signert en eksklusivitetsavtale om å levere hele kampsystemet til alle Tyssenkrupps ubåter. For å bli eneleverandør inngår Kongsberg, Thyssenkrupp og Atlas et samarbeid og etablerer et joint ventureselskap i Norge.

- Dette er en historisk milepel for vår forsvarsvirksomhet og en stor anerkjennelse av vår spisskompetanse innen sjøforsvarssystemer. Avtalen innehar et potensiale på mer enn NOK 15 milliarder for Kongsberg Gruppen over de neste tiårene, og legger grunnlaget for betydelig aktivitet og et stort antall arbeidsplasser for norsk industri, sier Geir Håøy, konsernsjef i Kongsberg Gruppen.

Det nyetablerte selskapet skal ha base i Norge, men andelene i selskapet vil være deleid norsk og tysk. Selskapet skal blant annet være ansvarlig for å utvikle, levere og vedlikeholde kampsystemene til ubåtene.

Den norske regjeringen kunngjorde 3. februar 2017 at Tyskland var valgt som strategisk samarbeidspartner for nye ubåter, og at Norge skal gå inn i forhandlinger med hovedleverandør Thyssenkrupp Marine Systems.

Les hele meldingen her.

An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.